Konsta Jylhä -kilpailu 2016

Konsta Jylhä -kilpailun aiheena vuonna 2016 on Konsta Jylhän musiikki

Seitsemäs valtakunnallinen Konsta Jylhä -kilpailu järjestetään Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 11.-12.7.2016. Vuoden 2016 kilpailu on tarkoitettu pienyhtyeille, ja kilpailun aiheena ovat Konsta Jylhän sävellykset.

Ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa kilpailua ei ole jaettu perinteiseen ja vapaaseen sarjaan, vaan sarja on kaikille sama. Ikärajoituksia yhtyeen jäsenille ei myöskään ole. Ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta:

http://www.kansanmusiikki-instituutti.fi/toiminta/konsta-jylha-kilpailu/

Kilpailun säännöt:


1. Kilpailussa esitettävän musiikin tulee olla Konsta Jylhän sävellyksiä.
2. Konsta Jylhän musiikkia voi tulkita perinteisemmin tai vapaammin, ja osa musiikista voi olla Jylhän sävellysten pohjalta luotua omaa musiikkia.
3. Yhtyeessä tulee olla vähintään kaksi ja enintään neljä jäsentä.
4. Kaikki esitykset ovat akustisia (joskin jotakin soitinta voi tarpeen tullen balanssin saavuttamiseksi vahvistaa).
5. Soittimisto on vapaa. Mukana voi olla myös vokaliisia, sanatonta laulua.
6. Kilpailu on kansallinen, ja se on tarkoitettu Suomessa asuville muusikoille

Ilmoittautuneista valitaan kilpailun ensimmäisen päivän semifinaaliin enintään kymmenen yhtyettä. Semifinaalin esityksen kesto on enintään 10 minuuttia. Kilpailun toisen päivän finaaliin valitaan kuusi yhtyettä. Loppukilpailun esitys voi olla enintään 15 minuuttia. Loppukilpailussa esitys voi olla sama, osittain sama tai täysin eri kuin alkukilpailussa.

Esikarsinta suoritetaan näytetallenteen perusteella. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä sivun alalaidassa oleva lomake. Liitteeksi ladataan mp3-muodossa oleva tallenne, joka sisältää 5-10 minuuttia musiikkia. Maksimikoko ladattavalle tallenteelle on 8 Mb.Osallistumislomake tulee täyttää viimeistään huhtikuun 15. päivä.

Kilpailuun mukaan päässeille ilmoitetaan toukokuun loppuun mennessä.

Kilpailussa jaetaan palkintoina 10 000 euroa. Tuomaristo voi jakaa palkintorahat harkintansa mukaan haluamallaan tavalla.

Kilpailun tuomariston muodostavat filosofian tohtori, dosentti Hannu Saha (puheenjohtaja), professori Heikki Laitinen sekä kansanmuusikko, lehtori Pauliina Syrjälä.

Kilpailuun mukaan päässeiden matkakuluihin osallistutaan ja majoitus järjestetään. Kilpailun voittajat esiintyvät myös Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.
Kilpailijan osallistumisesta Kaustisen kansanmusiikkijuhlien muuhun ohjelmaan hänen tulee olla yhteydessä erikseen ohjelman järjestäjiin.

Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa.
Lisätietoja:
Miia Palomäki
konstajylhakilpailu@gmail.com
+358 44 3539827